Selasa, 24 April 2012

edisi khas iii


23 April 2012 (Edisi Khas iii)
sambungan.
pastry choux
Aku semakin yakin bahawa keputusanku untuk berada dalam bidang dan industri pembuatan dan penyediaan makanan dan minuman ini adalah tepat. Aku juga kini sedang memperkasakan pengetahuanku dalam bidang ini. Hal ini bertujuan agar segala perubahan yang mungkin Berjaya aku lakukan akan mudah diterima pakai dan sekali gus akan mengangkat agama Islam itu sendiri.
Kini, aku hanya merasakan panggilan ‘chef Zamri’ dalam kalangan rakan-rakanku sesuatu yang belum layak diberi kepadaku. Sering juga aku menyatakan kepada mereka, aku belum mampu untuk dipanggil sedemikian. Bagiku gelaran chef itu sendiri mempunyai makna yang besar bagi setiap tukang masak. Diriku ini perlu menguasai bidang yang diceburi ini terlebih dahulu sebelum digelar chef Zamri.
Aku berharap, disaat nama chef Zamri telah aku guna pakai, ketika itu aku bukan sahaja mahir dalam bidang masakan sahaja bahkan aku juga mampu menerangkan apa sahaja yang berkaitan dengan makanan dan minuman. Tidak kiralah dari sudut masakan, khasiat, bahkan aku juga berharap aku mampu untuk berbicara mengenai hukum syara’ bagi permasalahan yang melibatkan bidangku ini.
“ makanlah makanan yang halal dan yang bersih lebih baik”
ALLAH LEBIH MENGETAHUI
TAMAT EDISI KHAS.

2 ulasan:

  1. Balasan
    1. Insya Allah..
      doakan lahyo.tapi xnak master chef kat astro ria tu...
      huhuhu...

      Padam